Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Pogoji poslovanja in ugodnosti

NAKUP
Pri prvem nakupu se lahko registrirate. Registracija vam nudi številne ugodnosti. Poleg tega, da nam vaše podatke posredujete le enkrat in pri naslednjih nakupih zadostuje prijava z uporabniškim imenom in geslom.
V naši spletni trgovini pa lahko nakupujete tudi brez prijave. V tem primeru bodo vaši podatki po nakupu izbrisani.
Po oddaji vsakega naročila prejmete potrditev, kjer bo navedena cena in vsi naročeni izdelki.

E-mail obveščanje
Vsekakor priporočamo, da se naročite na naša obvestila.
Zakaj? Preprosto zato, ker se zavezujemo, da pošljemo največ eno obvestilo na mesec pa še to le, če dobimo v našo prodajalno res zanimiv nov izdelek in seveda, če vam nudimo atraktiven popust.
Ponudnik se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo.
Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost  tekstovnega,video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko ponekod razlikujeta.
Podjetje Znalček.si si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.
Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem Znalček.si  v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.
Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si podjetje Znalček.si  pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.
Ponudba in pogodba v elektronski trgovini sta v celoti objavljeni v slovenskem jeziku.
Elektronski izvod pogodbe prejme kupec po elektronski pošti takoj, ko odda naročilo. Priporočljivo je, da si ga natisne ali shrani na disk.
Izvod pogodbe v pisni obliki prejme kupec na dom (kot račun ob dobavi).

DOSTOPNOST INFORMACIJ:
V skladu z 43. b čelom ZVPot-UPB2, se ponudnik zavezuje, da kupcu pred nakupom zagotovi naslednje informacije:

a) ime in sedež podjetja (Znalček.si, Boštjan Šnuderl s.p., Rovšnikova 8, 1000 Ljubljana)
b) kontaktni podatki, ki omogočajo hitro komunikacijo in odpravo morebitnih težav (+386(0)1 512.33.03, info@znalcek.si)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev(opis pri izdelku)
d) cene blaga in storitev, vključno z vsemi davki (znesek pri izdelki z vključenim DDV)
e) časovna veljavnost ponudbe
 f) pogoji dostave oziroma morebitni stroški dostave (objasnjeno pri dostavnih pogojih in pred vsakim nakupom)
g) način plačila in dostave, vključno z rokom dobave ali izpolnitve (pred zaključkom nakupa se prikažejo pogoji dostave)
h) pravica do odstopa od pogodbe v skladu s 43. č členom ZVPot-UPB2 vključno z opisom postopka ob pritožbi (v pogojih poslovanja in na vašem računu)


CENE:
Cene izdelkov v spletni trgovini http://Znalcek.si so z DDV (vsebujejo 22 % DDV in pri knjigah 9,5% DDV). Podjetje Znalček.si je davčni zavezanec (ID: SI75197634). Cene so označene v EUR. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.
 REKLAMACIJE:
V primeru, da ste po prejeli okvarjen izdelek, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času preko elektronske pošte na naslov info@znalcek.si Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.
Nam pa bo v zadovoljstvo, če vam bomo uspeli reklamacijo rešiti v najkrajšem možnem času!
REŠEVANJE SPOROV:
Morebitni spori med strankami, ki so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino, se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.
VARSTVO POTROŠNIKOV:
Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov. (link http://www.uradni-list.si/1/content?id=51154)
Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu. (link http://www.uradni-list.si/1/content?id=94740&part=&highlight=+elektronskem+poslovanju+na+trgu)

VRAČILA
Pravica do odstopa od pogodbe
Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.
Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.
Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Znalček.si, e-naslov: info@znalcek.si o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa.
Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.
Učinki odstopa od pogodbe
Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.
Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga.
Potrošnik blago vrne ali izroči podjetju, ki je potrošniku blago dostavilo, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o dostopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.
Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.
Omejitve pri uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe
Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Možnost vračila ne velja če je kupec odprl varnostni pečat.